Brouwers

De Damse Brouwers

Bieren
Damme Blond
Damme d’Or
Damme Noir

Gemeente: Damme
website : Www.dammebier.be

In Damme werd voor het eerst bier gebrouwen in 1646. Doordat het grondwater te zilt werd stopte de eerste brouwerij alweer enkel decennia later. We willen dit graag laten herleven… Door in centrum Damme binnen 1à2 jaar een toeristische stadsbrouwerij op te richten. In ons logo vind je de hond uit het wapenschild midden in een ster zoals de versterkte vesten er in de Middeleeuwen uitzagen (en nog steeds zichtbaar zijn in het huidige landschap) Sinds april 2019 is hun microbrouwerij gevestigd in hartje damme, gecombineerd met restaurant Mout. De experimenten en het proefbrouwen zullen daar gevolgd kunnen worden vanop de eerste rij terwijl je geniet van het culinaire aanbod van Bistrobar Mout.

Brouwerij Benoit

Bieren
Bierinfo zal volgen.

Gemeente: Kortrijk
website : www.brouwerijbenoit.be

Brouwerij Benoit is een nanobrouwerij in Kortrijk gespecialiseerd in Premium Craft Beer. Zoek niet voor een blonde tripel of een dubbel bruin bier maar laat je bekoren door een verrassend gebalanceerde smaakervaring.

Bier Lechasseur

Bieren
Bierinfo zal volgen.

Gemeente: Gullegem
website : www.lechasseur.be

Lechasseur is een Gullegemse brouwfirma ontstaan uit het hobbybrouwen. Ze creëren hun eigen recepten thuis en gaan deze op grote schaal brouwen in een lokale brouwerij. Hun bieren worden steeds deels gebrouwen met hun eigen Gullegemse hop. De bieren zijn natuurlijk ongefilterd en ongepasteuriseerd.

Brouwerij Stefanus

Bieren
Bierinfo zal volgen.

Gemeente: Wevelgem
website : www.brouwerijstefanus.be

Brouwerij Stefanus uit Gullegem brouwt het bier 'Copain'. Heerlijk donkerblond biertje van 6,5% dat smaakt naar meer. Frisse evenwichtige smaak met een licht citrus hoppige afdronk. 4 soorten hop en 4 soorten mout zonder extra toevoegingen zorgen voor een smakelijk hooggistend bier.. Verder zorgen de levende gisten in de fles voor een mooi rijk pakket aan smaak. In vriendschap gebrouwen en in vriendschap gedronken.

HillDevils Beers

Bieren
Bierinfo zal volgen.

Gemeente: Wouwse Plantage
website : www.hilldevils.nl

HillDevils, uit Wouwse Plantage, is een kleine onafhankelijke familie brouwerij sinds 2013. Gepassioneerd door Engelse / Amerikaanse / Barrel Aged bieren.We brouwen alleen wat Wij graag drinken.In kleine volume's, dus de voorraad van sommige bieren is zeer beperkt.

Bieren Boels

Bieren
Bierinfo zal volgen.

Gemeente: Machelen
website : https://www.facebook.com/boelsbier

Peter Boels werd geboren in Brugge in 1968. Via vader, Freddy Boels, kreeg hij de interesse mee voor bier en het ganse brouwproces. Peter volgde eerst een opleiding hobbybrouwer en brouwde in 2017 voor het eerst een eigen bier in zijn hobbyinstallatie. Dit bier zou uiteindelijk het eerste proefbrouwsel zijn van het "Authentiek Amber Boelsbier". Daarna volgde Peter de opleiding voor microbrouwer. Het is tijdens deze opleiding dat de interesse nog meer aangewakkerd werd, mede dankzij de twee lesgevers Christophe Benoît (Brouwerij Benoît, Kortrijk) en Thomas Vandelanotte (Brouwer bij Bourgogne des Flandres, Brouwerij Timmermans en Brasserie de Waterloo)

De Houtlandse Brouwers

Bieren
Bierinfo zal volgen.

Gemeente: Torhout
website : https://www.facebook.com/DeHoutlandseBrouwers/

Brouwerij Brugse Beer

Bieren
Bierinfo zal volgen.

Gemeente: Brugge
website : www.brugse.beer

Castalia Craft Beers

Bieren
Bierinfo zal volgen.

Gemeente: Zonnebeke
website : www.castaliacraftbeers.be

Castalia Craft Beers ontstond eind 2016 als bierfirma en is gevestigd in Zonnebeke. De lancering van Clio "Sister of Apollo" en Urania "Daughter of Zeus" geschiedde in 2018. De bieren dragen allemaal de naam van één van de 9 muzen van de klassieke oudheid. Over de jaren heen zullen nog 6 muzen het levenslicht zien, ofwel in speciale editie ofwel als blijvend in het assortiment.