Brouwers

Meer brouwers zullen volgen.

Damse Brouwers

 Damse Brouwers
Bieren
Damme Blond
Damme d’Or
Damme Noir

Gemeente: Damme
website : www.dammebier.be

In Damme werd voor het eerst bier gebrouwen in 1646. Doordat het grondwater te zilt werd stopte de eerste brouwerij alweer enkel decennia later. We willen dit graag laten herleven… Door in centrum Damme binnen 1à2 jaar een toeristische stadsbrouwerij op te richten.
In ons logo vind je de hond uit het wapenschild midden in een ster zoals de versterkte vesten er in de Middeleeuwen uitzagen (en nog steeds zichtbaar zijn in het huidige landschap)

Sinds april 2019 is hun microbrouwerij gevestigd in hartje damme, gecombineerd met restaurant Mout. De experimenten en het proefbrouwen zullen daar gevolgd kunnen worden vanop de eerste rij terwijl je geniet van het culinaire aanbod van Bistrobar Mout.

Stefanus


Meer info volgt.

Rostune

Bieren
Wannes
Dubbel
Linde
Amber

Gemeente: Beernem
website : www.brouwerijrostune.be

Brouwerij Rostune is waarschijnlijk de kleinste maar de gezelligste brouwerij in België. Ze brouwen op beperkte schaal exclusieve bieren op artisanale wijze in open ketel. Hun bieren zijn ongefilterd en bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten zoals gerstemout en hop.

Rodanum

Brouwerij Rodanum
Bieren
IPA Aquila
Triple Jules
Saison Jane 5.5

Gemeente: Aardenburg
website : www.biertainment.com

Brouwerij Rodanum. Een uit passie geboren en uit de hand gelopen hobby. En nu het bedrijf van Frank Schout. Hij begon met rondleidingen in bierbrouwerij De Halve Maan in Brugge en volgde een opleiding tot zytholoog. Zo kreeg hij de smaak te pakken en begon zijn eigen bieren te brouwen. Batch na batch brouwde hij kleine hoeveelheden. Steeds maar weer zoekend naar nóg beter, nóg lekkerder. En daar was dan uiteindelijk zijn Tripel Jules (2015). Een frisse tripel met een vleugje citrus. Even later volgde de dorstlessende, subtiel gehopte Saison Jane (2017). In 2019 kwam daar de IPA Aquila bij.

Een absolute kick en bevestiging dat Brouwerij Rodanum op de goede weg zit, is de winst van de prestigieuze Dutch Beer Challenge in 2018. In de categorie Blond Tripel won de Tripel Jules goud! Dat is genieten. Geniet mee. Van de bieren én de activiteiten van Brouwerij Rodanum. We organiseren bierproeverijen, bierwandelingen en alles wat met bier te maken heeft. Altijd lekker, altijd gezellig!

Lechasseur

 Brouwfirma Lechasseur
Bieren
Saison?
Lager?

Gemeente: Gullegem
website : www.lechasseur.be

Lechasseur is een Gullegemse brouwfirma ontstaan uit het hobbybrouwen. Ze creëren hun eigen recepten thuis en gaan deze op grote schaal brouwen in een lokale brouwerij. Hun bieren worden steeds deels gebrouwen met hun eigen Gullegemse hop. De bieren zijn natuurlijk ongefilterd en ongepasteuriseerd.

Castalia Craft Beers

Bieren
Clio “Sister of Apollo”
Urania “Daughter of Zeus”

Gemeente: Zonnebeke
website : www.castaliacraftbeers.be

Castalia Craft Beers ontstond eind 2016 als bierfirma en is gevestigd in Zonnebeke. De lancering van Clio “Sister of Apollo” en Urania “Daughter of Zeus” geschiedde in 2018. De bieren dragen allemaal de naam van één van de 9 muzen van de klassieke oudheid. Over de jaren heen zullen nog 6 muzen het levenslicht zien, ofwel in speciale editie ofwel als blijvend in het assortiment.

Crystalstick


Meer info volgt.

Ierbius

Bieren
Kleinen dust, groote ghoeste
Schuum an je neuze
Bloend van ollier

Gemeente: Maldegem
website : www.ierbius.be

Zelf een lekker biertje brouwen, daar begon het mee in november 2015. Typisch Belgische recepten met Belgische giststammen (trappist en andere). Gewoon omdat er zoveel lekkers mee mogelijk is. Met hop deels gekweekt in eigen tuin.

Met een stijlvol en sober etiket en een merknaam die weergeeft waar Ierbius voor staat. Bier van bij ons, uit grondstoffen van bij ons. Met pilsmout, hop en suiker uitsluitend geteeld in België, aangevuld met Belgische mouten (tarwe, chocolade, cara,..) die (nog) niet beschikbaar zijn uit Belgische gerst. Met hoppen uit Poperinge en uit eigen tuin in Maldegem. Met suikers uit Belgische biet.

“Picobrouwerij IerBius” omdat een echte brouwerij duizenden hectoliters produceert, een microbrouwerij toch ook nog enkele honderden, terwijl Ierbius per maand en batch van 10 tot 30 liter heeft. De ontwikkeling van de recepten gebeurd bij Ierbius zelf te Maldegem. Het eigenlijke brouwen op iets grotere schaal (350-500 liter) gebeurd samen met een huurbrouwerij.

Klondiker


Meer info volgt.