Brouwers

Meer brouwers zullen volgen.

Damse Brouwers

 Damse Brouwers
Bieren
Damme Blond
Damme d’Or
Damme Noir

Gemeente: Damme
website : www.dammebier.be

In Damme werd voor het eerst bier gebrouwen in 1646. Doordat het grondwater te zilt werd stopte de eerste brouwerij alweer enkel decennia later. We willen dit graag laten herleven… Door in centrum Damme binnen 1à2 jaar een toeristische stadsbrouwerij op te richten.
In ons logo vind je de hond uit het wapenschild midden in een ster zoals de versterkte vesten er in de Middeleeuwen uitzagen (en nog steeds zichtbaar zijn in het huidige landschap)

Sinds april 2019 is hun microbrouwerij gevestigd in hartje damme, gecombineerd met restaurant Mout. De experimenten en het proefbrouwen zullen daar gevolgd kunnen worden vanop de eerste rij terwijl je geniet van het culinaire aanbod van Bistrobar Mout.

Stefanus

Bieren
Copain
Copine PRIMEUR!

Gemeente: Gullegem
website : www.brouwerijstefanus.be

Brouwerij Stefanus uit Gullegem brouwt het bier ‘Copain’. Heerlijk donkerblond biertje van 6,5% dat smaakt naar meer. Frisse evenwichtige smaak met een licht citrus hoppige afdronk. 4 soorten hop en 4 soorten mout zonder extra toevoegingen zorgen voor een smakelijk hooggistend bier.. Verder zorgen de levende gisten in de fles voor een mooi rijk pakket aan smaak. In vriendschap gebrouwen en in vriendschap gedronken.
Brouwerij Stefanus zal dit jaar op Bier van Olier zijn nieuwste creatie onthullen.

Rostune

Bieren
Wannes
Dubbel
Linde
Amber

Gemeente: Beernem
website : www.brouwerijrostune.be

Brouwerij Rostune is waarschijnlijk de kleinste maar de gezelligste brouwerij in België. Ze brouwen op beperkte schaal exclusieve bieren op artisanale wijze in open ketel. Hun bieren zijn ongefilterd en bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten zoals gerstemout en hop.

Rodanum

Brouwerij Rodanum
Bieren
IPA Aquila
Triple Jules
Saison Jane 5.5

Gemeente: Aardenburg
website : www.biertainment.com

Brouwerij Rodanum. Een uit passie geboren en uit de hand gelopen hobby. En nu het bedrijf van Frank Schout. Hij begon met rondleidingen in bierbrouwerij De Halve Maan in Brugge en volgde een opleiding tot zytholoog. Zo kreeg hij de smaak te pakken en begon zijn eigen bieren te brouwen. Batch na batch brouwde hij kleine hoeveelheden. Steeds maar weer zoekend naar nóg beter, nóg lekkerder. En daar was dan uiteindelijk zijn Tripel Jules (2015). Een frisse tripel met een vleugje citrus. Even later volgde de dorstlessende, subtiel gehopte Saison Jane (2017). In 2019 kwam daar de IPA Aquila bij.

Een absolute kick en bevestiging dat Brouwerij Rodanum op de goede weg zit, is de winst van de prestigieuze Dutch Beer Challenge in 2018. In de categorie Blond Tripel won de Tripel Jules goud! Dat is genieten. Geniet mee. Van de bieren én de activiteiten van Brouwerij Rodanum. We organiseren bierproeverijen, bierwandelingen en alles wat met bier te maken heeft. Altijd lekker, altijd gezellig!

Lechasseur

 Brouwfirma Lechasseur
Bieren
Saison?
Lager?

Gemeente: Gullegem
website : www.lechasseur.be

Lechasseur is een Gullegemse brouwfirma ontstaan uit het hobbybrouwen. Ze creëren hun eigen recepten thuis en gaan deze op grote schaal brouwen in een lokale brouwerij. Hun bieren worden steeds deels gebrouwen met hun eigen Gullegemse hop. De bieren zijn natuurlijk ongefilterd en ongepasteuriseerd.

Castalia Craft Beers

Bieren
Clio “Sister of Apollo”
Urania “Daughter of Zeus”
Thaleia PRIMEUR!

Gemeente: Zonnebeke
website : www.castaliacraftbeers.be

Castalia Craft Beers ontstond eind 2016 als bierfirma en is gevestigd in Zonnebeke. De lancering van Clio “Sister of Apollo” en Urania “Daughter of Zeus” geschiedde in 2018. De bieren dragen allemaal de naam van één van de 9 muzen van de klassieke oudheid. Over de jaren heen zullen nog 6 muzen het levenslicht zien, ofwel in speciale editie ofwel als blijvend in het assortiment.

Crystalstick

Bieren
Crystalstick Wild Blond
Crystalstick Olympic Milk Stout
Crystalstick Rhuby
Crystalstick Airborne
Experiment 4, 5%
Experiment 6, 5%
Experiment 7, 5%

Gemeente: Halle
website : www.crystalstick.beer

Crystalstick is een kleine Microbrouwerij in het Pajottenland opgestart in 2016 in Herne en sinds 2018 hebben we een smaakatelier in Halle (ten zuiden van Brussel)
In ons atelier experimenteren we met nieuwe smaken voor onze bieren en sinds een jaar maken we ook likeuren gin’s en spirits.
Ons atelier staat open voor andere brouwerijen om experimenten en nieuwe smaken te proberen met bier of gewoon om een nieuwe smaak aan te maken.

Ierbius

Bieren
Kleinen dust, groote ghoeste
Schuum an je neuze
Bloend van ollier

Gemeente: Maldegem
website : www.ierbius.be

Zelf een lekker biertje brouwen, daar begon het mee in november 2015. Typisch Belgische recepten met Belgische giststammen (trappist en andere). Gewoon omdat er zoveel lekkers mee mogelijk is. Met hop deels gekweekt in eigen tuin.

Met een stijlvol en sober etiket en een merknaam die weergeeft waar Ierbius voor staat. Bier van bij ons, uit grondstoffen van bij ons. Met pilsmout, hop en suiker uitsluitend geteeld in België, aangevuld met Belgische mouten (tarwe, chocolade, cara,..) die (nog) niet beschikbaar zijn uit Belgische gerst. Met hoppen uit Poperinge en uit eigen tuin in Maldegem. Met suikers uit Belgische biet.

“Picobrouwerij IerBius” omdat een echte brouwerij duizenden hectoliters produceert, een microbrouwerij toch ook nog enkele honderden, terwijl Ierbius per maand en batch van 10 tot 30 liter heeft. De ontwikkeling van de recepten gebeurd bij Ierbius zelf te Maldegem. Het eigenlijke brouwen op iets grotere schaal (350-500 liter) gebeurd samen met een huurbrouwerij.

Klondiker

Bieren
Meulebeeks wit
Dust
Saison d’or
Lupor
Claim 1
Spoor#50
Flake
Frutha
Francoise
Nugget
Valerio
Porlu

Gemeente: Meulebeke
website : www.huisbrouwerijklondiker.be

HUISBROUWERIJ KLONDIKER ontleent zijn naam aan de goudzoekerstreek in het noorden van Canada grenzend aan Alaska. Met tent & rugzak bezocht brouwer Dirk 2 maal de streek begin de jaren ’90. Zo mocht hij er actief meewerken op een goud claim aan Bonanza Creek.

Momenteel zoekt brouwer Dirk het vloeibare goud in Meulebeke. Sinds juni 2017 is HUISBROUWERIJ KLONDIKER officieel een artisanale brouwerij. Als hobby wordt er gebrouwen in eigen brouwerij met ketels van 140 liter die ongeveer 100 liter afgewerkt bier opleveren. Alles wordt met passie in eigen huis gedaan, van brouwen tot het ontwerpen van de etiketten. Bij het ontwikkelen van de recepten wordt gestreefd naar laag alcoholische bieren, … tenzij het niet anders kan.

Benoit

Bieren
Double Gold
Black Label
Zeuren Oap
Stouten Oap
Phroaien Oap
Dark Soul
Double Barley Wine

Gemeente: Kortrijk
website : brouwerij-benoit

Brouwerij Benoit is een nanobrouwerij in Kortrijk gespecialiseerd in Premium Craft Beer. Zoek niet voor een blonde tripel of een dubbel bruin bier maar laat je bekoren door een verrassend gebalanceerde smaakervaring.

Van Renterghem

Bieren
Geirn Meugen Blond
Geirn Meugen Donker

Gemeente: Knesselare
website : www.geirnmeugen.be

Brouwerij Van Renterghem is een microbrouwerij gelegen te Knesselare en opgericht in 2017. Al jaren experimenteerden Bruno en Ellen in hun keuken thuis met geuren en smaken, soorten hop en kruiden… om te zoeken naar een eigen bier. Op 1 juli 2017 brachten ze hun eerste bier op de markt onder de naam ‘Geirn Meugen’, een knipoog naar hoe grootvader Jerome Van Renterghem steevast toastte met “ dat we ze nog lange geirn geirn meugen ”. Per brouwsessie wordt er 240 liter ambachelijk gebrouwen. Hun missie is het ontwikkelen van een lokaal product, kleinschalig én authentiek.

BOM Brewery

Bieren
Triporteur from Heaven
Triporteur from Hell
Triporteur Bling Bling Imperial King
Triporteur Full Moon 12
Triporteur Wild Killed In Action
Triporteur Total Loss
Triporteur Basta
Triporteur Nipple
Triporteur HiT
Triporteur Rosie Rosa

Gemeente: Roeselare
website : www.bombrewery.com/

Bert Van Hecke is begonnen als huisbrouwer en leerde het vak bij enkele wereldvermaarde brouwerijen. Als afgestudeerd brouwingenieur liep hij stage bij een Trappistenbrouwerij en een Vlaamse brouwerij van roodbruine bieren. Daarna ging hij aan de slag als keldermeester in een Geuzebrouwerij

Bert deed ervaring op in buitnlandse brouwerijne in Fort Collins(V.S.), Brooklyn(V.S.), in Suzhou(China) en in Galati(Roemenië).

Zijn ervaring bracht Bert ertoe om speciaalbieren te brouwen vanuit een originele invalshoek. Hij ontwikkelde het concept van de moutbakkerijk vanuit de overtuiging dat je enkel uitzonderlijke bieren kan brouwen met de beste en de meest verse mout. Als moutbakker creëert Bert unieke mouten die hij na het originele bakproces zo vers mogelijk gebuikt om zijn Triporteurbieren te brouwen.

Pater Pitte

Bieren
Pater Pitte Blond
Stoute Pitte
Pater Pitte American Pale Ale

Gemeente: Langemark
website : www.paterpitte.be

De vier monniken

Bieren
Monachus VIII
Monachus XII

Gemeente: Brugge
website : De vier monniken